Senyeres al balco 2023

En l’arribada d’un nou govern al Palau de la Generalitat ha tornat a aguaitar la polemica entorn a la llengua; el “conflicte llingüistic”, com s’ha batejat per uns i per atres, pero que va molt mes alla de la llengua fins a comprendre l’identintat valenciana tota.

L’existencia d’una normativa ortografica propia –les Normes d’El Puig o de la RACV– per a la llengua valenciana s’ha fet visible i present novament, trencant el silenci, l’arraconament i la persecucio a les que ha segut somesa, en especial intensitat –pero no a soles– per part del govern del Botanic en les dos passades llegislatures.

Pero tot apunta a que nomes es tracta d’una breu llampada d’esperança, perque la situacio politica actual augura que Valencia i els valencians tornarém a ser de nou moneda de canvi en les negociacions per a conseguir el govern en l’estat.

Front a tan innobles maniobres no hem de deixar de fer crides d’atencio a un poble valencià que necessita reaccionar. Valencia pesara en l’estat, en Europa i en el mon, si es valenciana, si se lliura de tuteles i de sumissions a proyectes imperialistes que nos volen provincians i despersonalisats.

Es hora de fer valdre la llibertat i de fer front als qui bramen en contra de la nostra nacionalitat, als qui treballen per la dilucio de la nostra cultura, historia i llengua, als qui neguen i reneguen de Valencia, i als que no son mes que vassalls al servici de proyectes quimerics.

Es hora d’exteriorisar l’orgull de valenciania, de reivindicar que volem ser lo que sempre hem segut. Per tot aixo:

¡Valencianes i valencians, Senyeres al balco!

 

 

¿COM CONCURSAR EN LA CAMPANYA?

1.- Pengeu la vostra #Senyera en el balco de casa o en algun lloc esterior (finestra, teulada…)
2.- Feu una foto lo mes bonica que pogau i que es veja ben vista la Senyera.
3.- Envieu les fotos per privat a la pagina Facebook de Convencio Valencianista i mosatros les pujarem a l’album d’enguany. Molt important. Teniu fins als dia 8 a les 20:00h (8 de la nit)
4.- Lo mes important. Voteu i convideu als vostres amics a que vos voten. Tots podem guanyar el concurs.
El dia 9 d’octubre a les 21:00h (9 de la nit) es procedirà al reconte dels vots i es puntuaran com l’any passat (1 punt per cada màgrada, 2 per cada m’importa i 3 per cada m’enchisa).El guanyador serà publicat en la pagina de Convencio i rebrà un lot de llibres valencians.
Ademes, a l’any que ve la foto guanyadora anirà inclosa en el pasqui que publica tots els anys Convencio Valencianista.
¡Que guanye el millor!

 

Per l’identitat i genuïnitat de la llengua valenciana

Per l’oficialisacio de les Normes d’El Puig

Per un codic ISO i un domini .val per a la nostra llengua

Per la recuperacio del Dret Civil Valencià

Per la conclusio del Corredor Mediterraneu i demes infraestructures necessaries per a desenrollar el nostre potencial

Per la preservacio del nostre camp i el nostre patrimoni natural



Per a transmetre als nostres fills l’herencia dels nostres majors.

Valencianes i valencians, per tot aço i per a demostrar que no som un poble vençut:

¡Senyeres al balco!