Convencio Valencianista publica el número 2 de Claus de Llibertat en motiu del 40 aniversari de l'Estaut d'Autonomia

Convencio Valencianista publica el número 2 de Claus de Llibertat en motiu del 40 aniversari de l’Estaut d’Autonomia

Claus de Llibertat, la revista que edita Convenció Valencianista, dedica el seu numero 2 a commemorar el 40 aniversari de la consecució de l’Estatut Autonomia per part del poble valencià. La publicacio apareix el 9 d’Octubre, Dia Nacional Valencià.

Tres articuls centrals aborden, des de diferents perpectives, est aniversari: “40 anys d’autogovern valencià. La reivindicació del primer valencianisme i del republicanisme” de l’historiador Vicent Sanz Sancho, qui repassa exhaustivament les reivindicacions que el valencianisme realisà historicament en pro de la consecució de l’autogovern. L’expresident de les Corts Valencianes, Héctor Villalba Chirivella, i el president de l’Associació de Juristes Valencians, Josep Chirivella Vila, reflexionen sobre estos 40 anys d’autonomia i les carencies i reptes que encara queden per conseguir als valencians per a gojar d’un autogovern ple.

També conté artículs de caràcter més històric, com els escrits per Perdro Fuentes Caballero, president de l’Associació Roc Chabas La Marina, i per l’investigador Javier Navarro Andreu, els quals aborden les reivindicacions valencianistes entorn als símbols identitaris en la pre autonomia i l’invent de la denominació “Comunitat Valenciana”, respectivament.

La revista la completa l’editorial i una crida davant de la festivitat del 9 d’Octubre. També es pot llegir una crònica del I Encontre Formatiu que organisà l’associació fa nomes unes semanes i un artícul del sociòlec Jesualt Masià, en el qual tracta l’incomprensible “Any Joan Fuster” que ha celebrat la Generalitat Valenciana.

Per ultim, les resenyes de cinc publicacions de gran interés, carregades d’arguments per a l’autoafirmacio valencianista, que a l’hora desmonten les falacies del pancatalanisme, completen este numero de Claus de Llibertat.

Tots els que estiguen interessats en adquirir un eixemplar ho poden fer a través del correu electrònic publicacions@convenciovalencianista.org o en la llibreria “Paris-Valencia” del carrer Pelayo, 7, de Valéncia ciutat.