Convencio Valencianista publica el numero 1 de ‘Claus de Llibertat’

Si en octubre de 2021 Convencio Valencianista publicava el numero 0 d’esta, la seua nova revista, a finals d’abril ha posat a l’abast dels llectors el numero 1 de Claus de Llibertat.

Este numero dedica els seus articuls centrals a tres efemerides: el 25 d’Abril, en lo que de significatiu te la data per als valencians i lo que supongue per al seu autorgovern; una segona colaboracio nos aproxima a la figura de sant Francesc de Borja, del que enguany es any jubilar –se complixen 350 de la seua canonisacio i 450 de la seua mort–, i la tercera ho fa sobre una divisio territorial que parti en quatre provincies a l’historic Regne de Valencia i supongue una accelerament en el proces desvertrebrador i despersonalisador de la societat valenciana.

A banda d’estos documentats articuls, dels quals son autors, respectivament, Albert Cuadrado (historiador), Antoni Atienza (doctor en Historia) i Salvador Martínez (patro de la Marina mercant), trobem una interessant entrevista feta per Javier Navarro al president de la Associacio de Juristes Valencians, J. Ramón Chirivella, sobre la recuperacio del Dret Civil valencià, i tres colaboracions mes, una sobre el Colectiu Lluís Fullana de professors, catedratics i doctors de les universitats valencianes, en la que el seu president, el doctor Joan Carles Micó, nos anuncia una nova etapa en el devindre d’esta entitat; el creatiu V. José Bisbal qui, en el seu escrit, nos espenta als valencians a adquirir major protagonisme social i institucional; i per ultim un mensage firmat pel president de l’entitat, Joan Sancho, en el que expon algunes de les llinees i dels objectius que perseguix Convencio Valencianista, aixina com el desig de compartir-los en el restant del valencianisme.

La revista, de 16 pagines, ilustrada a tot color, prete constituir una important aportacio al mon del valencianisme, en especial en els aspectes socioculturals que puguen ser d’interes per a la societat valenciana.

Els interessats en obtindre un eixemplar poden posar-se en contacte per mig del correu electronic:

publicacions@convenciovalencianista.org