Entitats valencianistes acorden preparar el Congrés Valencianiste 2018

L’any que ve se complirà el centenari de la publicacio de la Declaracio Valencianista de 1918. Inspirat en esta celebracio, diverses associacions valencianistes s’han fixat com a objectiu celebrar el Congrés Valencianiste 2018, el qual ha de servir per a posicionar el moviment de cara al futur.

En acabant d’una serie de contactes previs, ahir, dijous 27 de juliol,  tingue lloc una reunio en la que se crearen el comite organisador i les comissions de treball que han de dur avant el proyecte.

La convocatoria es colectiva. De moment no se fa public el llistat d’entitats convocants a l’espera de que s’unixquen mes associacions que, per diverses raons, no pogueren estar en la passada reunio; totes participaran en igualtat de drets i deures. Esta es la rao tambe de que s’haja decidit ajornar la presentacio publica del proyecte fins al final del periodo vacacional.

Les associacions reunides esperen que, a partir d’esta prometedora iniciativa, el valencianisme cobre un nou impuls que el permeta contribuir a solucionar els problemes que te plantejats la societat valenciana en este començament de segle.