Tornen «Tots els dies 9» despuix del paro per la pandemia

El dissabte passat, 19 de febrer, Convencio Valencianista recuperava l’activitat “Tots els dies 9”. En esta ocasio dos foren els temes tractats i tres els parlaments.

Enfront de l’iglesia del Carme començà Carles Recio narrant, en la solvencia de qui domina la materia, la proclamacio en 1009 de Mubarak (junt en Muzzafar) com a rei de Valencia a l’independisar-se del Califat de Cordova. Duya en ell el cartell que confeccionà en 2009 -en l’ajuda de la l’Associacio Cultural Islamica de Valencia-, en el que, en escritura arap, se pot llegir “Milenari del Regne de Valencia”. En ell introdui el relat dels seus infructuosos intents de que algun organisme oficial impulsara la commemoracio.

A continuacio la comitiva se dirigi al proxim carrer En Borràs, a on se pot contemplar algun fragment de la muralla d’epoca islamica. Aci Juli Moreno feu una explicacio del seu recorregut i tecnica de construccio.

Finalment, a curta distancia, en la tranquila plaça de la Santa Creu, Joan Batiste Sancho glossà la figura de Rafael Villar, gran poeta i dramaturc. Un autor injutament oblidat, fallit en 1983, que Sancho reivindicà per la seua calitat com a poeta, aixina com per la seua aportacio al valencianisme.

Els assistents, prop de trenta, que coincidiren en lo molt que trobaven a faltar estes cites mensuals, pogueren resarcir-se en este intens mati cultural.